Nyheter från Julkalendern 2021: Spero

 • Gertrud Larsson, författare
Åsa Asptjärn, författare
Andrea Femerstrand, illustratör

  Årets julkalender utspelar sig i insekternas värld och handlar om hoppstjärten Spero som råkar följa med en julgran in till ett människohem. Det blir ett humoristiskt äventyr på liv och död, skrivet av komikerduon Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson med bilder av Andrea Femerstrand.

  Premiär 1 december i Barnradion!

 • Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson, författare julkalendern 2021

  Den prisbelönta komikerduon Åsa och Gertrud är författarna bakom årets julkalender i Barnradion. Så vi ser fram emot en både spännande och rolig kalender!

  – Spero är ett svindlande roligt äventyr, mycket action men också starka känslor. Och en hel del läskigheter. Det går inte att komma ifrån när man skriver om insekter, säger Åsa Asptjärn.

  – Aldrig förr har julkalendern utspelat sig i insekternas fantastiska värld. Unikt är också att vår hjältinna Spero är en hoppstjärt, en relativt okänd typ av sexfotingar, som i årets kalender äntligen får den uppmärksamhet de förtjänar, säger Gertrud Larsson.

 • Andrea Femerstrand – illustratör

  Julkalenderns illustratör är Andrea Femerstrand, även känd under konstnärsnamnet Noukah.

  – Jag tror att många tänker att småkryp är läskiga och obehagliga. Så den största utmaningen för mig som illustratör är att lyckas rita insekter som man gillar och som man ska bli nyfiken på, säger Andrea.