Borde ostron ingå i den svenska allemansrätten?

40 min
Vad skulle det betyda för ostronsugna svenskar och skulle det vara ett sätt att stoppa stillhavsostronets spridning på västkusten? Och hur kan Biden och Putin kan påverka sin dåliga relation?

Borde ostron ingå i den svenska allemansrätten?

I Sverige är det tillåtet att plocka musslor, men inte ostron som uppfattats så dyrbara och sällsynta att de inte kan ingå i allemansrätten. Men på senare år har stillahavsostronet etablerat sig i Sverige och nu finns det förslag om att ändra i fiskelagen så att stillahavsostronet blir tillåtet att plocka för ostronsugna. Vad betyder det för den svenska gastronomin? Louise och Thomas pratade med marinbiologen Åsa Strand, Lars Tysklind, liberalerna, i miljövårdsberedningen och skaldjurskocken Daniel Frick.

Hur kan Biden och Putin kan påverka sin dåliga relation?

Idag möts presidenterna Joe Biden och Vladimir Putin i Genève. Relationen mellan länderna är riktigt dålig och det är få som tror att toppmötet kommer att leda till något konkret. Hur kan en dålig relation mellan två stater förbättras? Hur mycket kan Biden och Putin påverka genom sitt sätt att uppträda under mötet? Fredrik Löjdquist, chef för Centrum för Östeuropastudier vid Utrikespolitiska institutet redde ut.

Smakprov på EM-låtar 

Thomas har varit skeptisk till den svenska EM-låten "Flaggan i topp". Louise bjöd på smakprov från Europa. Thomas sågade Portugals och Danmarks låtar, men hyllade Frankrikes moderna rap.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Maria Bertell

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.11
    David Carreira, Giulia Be, Ludmilla - Vamos com tudo
    Album: Vamos com tudo
    Bolag: Brainstorm