Är det rimligt att inte få gå i pension innan 70?

40 min
Nya riktåldern för pension år 2027 kommer att vara 67 år. Vad innebär det för svenskar som kommer att gå i pension snart? Vad händer om man inte orkar jobba vidare? Och vad gäller för bröllop i pandemitider?

Vad gäller för bröllop i pandemitider?

När prinsessan Diana gifte sig med kronprins Charles hade hon på sig en böljande gräddbakelselik klänning som blev stilbildande i flera decennier. Nyligen gifte sig Carrie Symonds med Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Kommer hennes sjuttiotals inspirerade, hyrda klänning att bli lika stilbildande? Marika Cederlund, moderedaktör, Damernas Värld och Jens Christiansen, chefredaktör, Allt om bröllop om de två hetaste bröllopstrenderna: det bohemiska, enkla bröllopet och det stora, festliga.


Vad är viktigast att veta om begreppet riktålder?

Nyligen bestämde regeringen att riktåldern för pension år 2027 kommer att vara 67 år. Vad innebär det för svenskar som kommer att gå i pension om ungefär 6 år? Vad är viktigast att veta om begreppet riktålder för att inte gå vilse i pensionssystemet? Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten t hjälpte till att reda ut frågan.

"All offentlig makt utgår från folket

Louise undrar om den första paragrafen i den svenska regeringsformen borde få ett större utrymme under nationaldagsfirandet? Kanske t-shirtar med texten "All offentlig makt utgår från folket". Dessutom om Ukrainas landslagströjor i fotbolls-EM som redan retat upp ryska politiker.


Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas  Nordegren
Producent: Olle Björkman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.10
    Cherrie - Sommardag
    Album: Sommardag
    Bolag: WMG - Araweelo AB (License)
  • 15.30
    Huw Williams - Trumpet Voluntary
    Huw Williams
    Organ Spectacular from St Paul's Cathedral
    Etikett: Guild GmbH
  • 15.41
    Anis Don Demina, SAMI - Flaggan i topp
    Album: Flaggan i topp
    Bolag: WMG - WM Sweden