Nu förbättrar vi P2:s digitala erbjudande

Vår vision är att P2 ska vara den publikt största radiokanalen och det viktigaste digitala erbjudandet för klassisk musik i Sverige. Nu gör vi en rad efterlängtade förbättringar i vårt digitala erbjudande för att ta några steg närmare målet.

P2:s lyssnare runtom i landet hör ofta av sig med synpunkter på kanalen. Ett starkt önskemål från musikälskare är att de vill ha en kanal som spelar musik dygnet runt. I FM idag är kanalen uppdelad mellan musikprogram och program från Sveriges Radios redaktioner på nationella minoritetsspråk.

I den digitala världen är det enklare. Om man väljer att lyssna på P2 i appen Sveriges Radio Play eller på sverigesradio.se/p2 har vi redan ett starkt digitalt erbjudande för alla som älskar klassisk musik. Digitalt har vi – till skillnad från i FM – möjlighet att sända musikprogram dygnet runt. Från och med måndag 2 mars förbättrar vi det erbjudandet. Vi har lyssnat på lyssnarnas synpunkter och satsar på en uppfräschad, tydligare tablå.

Varje vecka lyssnar i genomsnitt ca  6% av befolkningen på P2. Lyssnarna väljer P2 för avkoppling, inspiration och musikaliska upplevelser. P2 finns med dem vid frukostbordet, på arbetsplatsen eller på väg till och från jobbet. De njuter av att få höra hela konserter från landets bästa konserthus, inklusive Sveriges Radios eget med Radiosymfonikerna och Radiokören. De får gå på Kungliga Operan och Metropolitan tillsammans med P2. De får höra gammal och ny jazz och den bästa folkmusiken från hela världen. Vår ambition är nu att P2 ska få ännu fler nöjda lyssnare som upptäcker att de kan få musiken de älskar dygnet runt, genom att välja P2 i appen Sveriges Radio Play.

Så här förbättrar vi vårt digitala erbjudande
Från och med 2 mars blir vardagarna i P2 i appen mer renodlat klassiska från morgon till kväll. Man kan starta dagen med Klassisk morgon redan kl. 06 måndag till lördag – det innebär nästan en hel bonustimme för alla som vill starta dagen med harmonisk och lustfylld klassisk musik. En annan efterfrågad förändring är att P2 Klassiskt bjuder på ”klassiska klassiker” varje vardag mellan kl. 13-17.

Helgtablån innehåller som vanligt mycket jazz- och folkmusik. En nyhet är ett två timmar långt program på söndagar kl.15-17 med folkmusik från hela världen.

Vi gör det lättare att hitta
Vi förenklar våra programnamn så att alla jazzprogram i P2 från och med nu finns under rubriken Jazzradion. Alla program med folk- och världsmusik finns under rubriken Folkmusiken i P2. Alla klassiska konserter som hörs kvällstid samlas under Klassiska konserten i P2. Detta för att göra det enklare för publiken att hitta den musik som intresserar dem, framförallt på digitala plattformar.

Sammantaget hoppas vi att ännu fler lyssnare ska upptäcka P2 som den bästa kanalen för klassisk musik, jazz och folkmusik!

Elle-Kari Höjeberg
Kanalansvarig P2